Followers

Wednesday, January 9, 2019

2019

Salam,

Dah bertahun tak buka atau update blog ni...rindu...tetiba hari ni kan...password nak buka tadi pun dah lupa...macam macam benda dah berlaku sepanjang 3 4 tahun tak berupdate...banyak sangat kenangan manis masam pahit yang tak sempat nak simpan buat kenangan...status pun dah bertukar..ibu beranak 2 dah jadi ibu beranak 3.

Busylah...sekarang dah sibuk dengan facebook instagram etc...masa banyak dah ke situ...alahai...moga blog yang dah usang ini kembali ceria dengan cerita ceritanya...

 S A B R I N A 

Wednesday, August 12, 2015

Restoran Sri Nirwana Maju

Aidilfitri ke-6....lunch disini...Restoran Sri Nirwana Maju, Bangsar Baru.

Sepatutnya dah masuk kerja...tapi bila laki bini mood malas nak pergi kerja ini jadinya...buat aktiviti menambah berat badan...review instagram ramai yang memuji restoran daun pisang nih...so kita orang pun terjahlah.


Lauk yang kita orang order main belasah jer...ikan goreng, ayam masala dengan sambal sotong memenuhi tekak orang Penang.

~muka sebab jer bila kurang tidur~

Restoran nih tak luas mana pun...tempat betul2 limited...kena beratur sampai ke luar...tapi arrangement bagus...cepat jer kita dapat tempat duduk...mat saleh pun singgah makan sini...kira food dia okey la boleh menepati citarasa semua orang.

~budak ponteng sekolah~

Puas hati kalau bawa Nadhif makan..semangat sangat...jangan harap boleh share dengan dia...favourite dia nasi dengan kari...sesiapa yang teringin nak makan nasi daun pisang boleh try kat sini.

Lepas dah kenyang...jalan-jalan dekat Bangsar Village jap...first time masuk Bangsar Village...tak der apa yang menarik perhatian...cuma Nadhif dengan Nufa jer sentiasa tertarik nak habiskan duit mak bapak.

~abang dengan adik~

Sesi membodek si bapak.

~Nufa Nadhira dah big girl~

Akhirnya si bapak tertewas...beli gak lego...hujung bulan mama tolak duit raya yer anak-anak....sob sob..semak la rumah dengan lego kecik2 nih...alahai.

#kosongkosong
 

Tuesday, August 11, 2015

Habis Dah Raya Kat Kampung 1436H

Raya ke lima sebelah petang, bebe dah bertolak balik dari Kampung Gajah..sob sob..sekejap jer dah habis cuti raya.

~tokwan baru nak bagi duit raya kat cucu~

Selalu waktu nak balik ambil masa sikit...sebab ada jer tetamu akan datang nak ucap selamat jalan kat Nadhif Nufa...mmm, kali nih Nadhif ramai sikit geng nak balik....anak2 kzam tumpang balik tapi sampai Ipoh jerla...Nadhif pun happy sebab ada abang dengan kakak ikut

~ke hulu ke hilir bila dah ada geng~

~ lagi tak masuk kereta tak habis citer ler~


Singgah rumah tok bebe pulak beraya...tok pun dah tak kenal orang sekarang nih...sibuk la tanya siapa nih siapa nih.....haha.


Lepas rumah tok singgah pulak tengok Abah Mat Din....sampai ke malam gak la baru bertolak.

~abah mat din dgn anak bongsunya :)~

Dah masuk dua bulan abah sakit...badan pun dah susut...belum boleh berjalan...duduk pun masih perlu bantuan...semoga abah cepat sembuh.

#kosongkosong

 

Friday, August 7, 2015

Keluar Beraya 1436H

Tahun ni paling sikit rumah gi beraya...tu pun Firdaus tak join...dia gi jaga FIL...raya ke empat baru berkesempatan...rumah pertama persinggahan rumah makcik timah....jiran lama mak...tapi dah macam adik beradik....sekarang dah pindah duduk rumah menantu...mmm, dah 3 tahun pindah baru kali pertama bebe dapat pergi rumah mak cik timah nih.

Sampai ja Nadhif terus buat macam rumah sendiri.....ish ish tak menyempat2 bila nampak fries, aiskrim atas meja...nasib la dah biasa dengan family makcik timah nih.


Dah lama tak jumpa citer bagai nak rak ler....sampai susut kuih raya atas meja tuh...haha.


Nufa pulak tidur dari atas kereta sampai lah ke balik.

~tidur sambil tayang gigi~

Dari rumah Makcik Timah terus ke rumah Makchaq di Baling tengok anaknya Dikja bersalin....selalunya hari raya pertama Makchaq dengan anak menantu datang beraya ke rumah tapi kali nih dapat cucu baru jadi kita orang pulak gi melawat ke sana...mmm gambar tak ambil la pulak segan nak menganggu orang dalam pantang....mana ler nak tahu sekarang nih ada orang yang tak suka tayang gambar anak baru lahir kena tunggu lepas 44 harikan.

Waktu perjalanan balik dari Baling tuh jalan jem...niat nak gi beraya Kulim rumah Kak Enon terpaksa dibatalkan...kejar masa sebab Kzam nak balik Ipoh petang tuh juga.

#kosongkosong

 

Thursday, August 6, 2015

Raya Ketiga 1436H

Belum habis lagi update pasal raya...tumpang ada masa baik cecepat upload...nanti tetiba keja bertimbun habis la.

Raya ketiga saudara sebelah mak dari N9 datang beraya...lunch kat rumah...Menu masakkan ikan goreng, ikan bilis goreng pedas, sambal udang, gulai daging, ulam-ulaman dengan sambal belacan...bertungkus lumus dari awal pagi..nasib kakitangan ramai...gambar tak sempat ambil memang tak menang tangan...haha.

Bergambar buat kenangan...bukan senang uncle @ sekarang lebih dikenali sebagai YB Senator Datuk Seri Ibrahim Bin Kader, Presiden KIMMA nak datang....jadual sentiasa penuh.

~Syawal 1436H~

Sebelah petang pulak anak saudara abah sebelah Pendang, Kedah pulak datang beraya....meriah  sampai tak sempat nak ambil gambar sesama pun...sepupu-sepupu bebe yang dulunya teman bermain gelak ketawa nakal bersama semua dah besar-besar...dah kahwin...dah sibuk dengan suami dan anak masing-masing...terima kasih sudi datang :)

Sebelah malam Uncle Ajis ajak dinner dekat Kayu Nasi Kandar Bukit Jambul...Uncle & family bermalam dekat Vistana Hotel...restoran nih betul-betul belakang hotel....jalan kaki jer.

First time makan kat Kayu Nasi Kandar ni...fuyoooo ramainya orang beratur sampai keluar...kita terus masuk jer sebab Uncle Ajis dah booking tempat.


Betul la makanan kat sini sedap...tapi dengarnya harga kat sini boleh tahan mahal...entahla sebab tak bayar pun kan.


Sebelah Firdaus tu Syifa anak sepupu......amboi masamnya...cuba contohi aunty dengan uncle...senyum jer bila dapat makan nasi kandar penang:)

~Nufa dengan abang Safirul~

Lepas makan lepak jap sambil pekena brue coffee india....pehhh cerah mata....itu jerla untuk raya ketiga....terima kasih uncle for the dinner....semoga murah rezeki, panjang umur InsyaAllah kita jumpa lagi :)