Followers

Thursday, November 24, 2011

Berkursus @ Cameron Highlands

Hi,
Baru balik dari berkursus...destinasi kali nih di Cameron Highlands.


BENGKEL PERANAN DAN TANGGUNGJAWAB 'VERIFIER' DALAM PERLAKSANAAN KONTRAK FM-2008, HOTEL EQUATORIAL 19hb HINGGA 22hb NOVEMBER 2011

Macam biasa 2 buah hati ikut sama....bertolak dari putrajaya pagi sabtu sebab nk kena check in pukul 2pm...otw singgah Ipoh pekena nasi Ganja @ Wange...abg lihin belanja, tqvm :)
Naik CH melalui Simpang Pulai sebab jalan dia luas , selesa dan tak bahaya...alhamdullillah, otw naik CH dah tak hujan...kalu tak cuak gak hujan2 nih.
Sampai sana dah pukul 530pm....lepas pendaftaran, terus masuk bilik sebab dah penat..mlm dah start program...bebe tak rasa bercuti pun sebab padat sangat jadual kursus...nadhif dgn abahnya jer yg betul2 boleh enjoyss.
Hari pertama :
Nih la aksi nadhif bila dah masuk dlm bilik...kehulu kehilir kejanya.



At last nadhif kena masuk dalam baby cot...tapi tak sampai 15 minit pun dah menangis tak nk duduk...tidur pun nk berhimpit tengah2....hero manja nih.


Hari ke 2:
View dari balcony bilik tingkat 10...di pagi hari..best tgk kebun sayur dari jauh....fresh air...sejuk..mengigil kalau duduk lama2 kat balcony nih.



Nadhif get ready nk gi breakfast..Nadhif mood sgt baik sepanjang dekat sini...walaupun selsema, batuk, tiap2 hari muntah....housekeeping kena tukar cadar 2 3 kali sehari.


Bila bebe berkursus apalagi nadhif dgn abahnya buatla aktiviti sendiri...nih dekat lobby hotel...nadhif tgh ronda2.


Dah tak nk duduk nk jalan pulak...byk tempat dekat lobi nih nk explore...cepat abah ikut nadhif.


Nadhif tgh menghayati pemandangan luar.


Nih dekat pekan Brinchang...singgah makan dekat food court, babysitter kelaparan....hehe


Tgk cuaca pun ok terus ke Cameron Bharat Valley...nadhif muka serius je time nih sebab dia tak kenal org yg tlg ambilkan gambar.


Bila mama @ abahnya yang ambil gambar susah pulak nadhif nk diam..sibuk nk pusing sana sini, tunjuk sana sini.




Hari ke 3:
Depan jalan nk ke Equatorial...angin sejuk bertiup.


Nih dekat Cactus Point.


Nadhif first time tgk pokok cactus....tak nak dekat langsung, geli.


Walaupun bermacam2 jenic cactus...bebe tak beli pun...selalu beli lepas tuh dead...kali nih bertukar ke pokok lain...mm, beli pudina nih...RM5 sepasu kecil.


Carrot


Chinese Celery


Sesi mengenal flowers.


Tgh jalan-jalan dekat town tanah rata terjumpa Azah..bergambar depan pejabat pos antik.


Nadhif dah kepenatan...byk sgt jalan...zzzzzzzzz dari 7pm sampai ke pagi.


Hari ke 4 :
Bengkel habis dalam kul 10 am, terus balik bilik kemas2 apalagi chaw....sebelum tuh singgah jap dekat Kea Farm..dah datang mesti la kena shopping buah tangan...Kea Farm nih dekat sgt dgn  Hotel Equatorial...jln kaki dlm 10 minit je.


Nadhif dah boring melayan mamanya pilih sayur.


Beli jagung susu, sayur sikit dgn buah jambu epal...strawberry pun tak beli...beli strawberry celup coklat makan on the spot je....then terus balik....esok nk keja la...InsyaAllah ada rezeki nanti datang lagi.
Good Bye CH!!!

Kali nih balik melalui Tapah pulak...byk tul perkampungan org asli...otw singgah Lata Iskandar jap.


Cantikkan air terjun nih.


Nadhif sensitif dgn air sejuk...tapi dekat air terjun nih ok la pulak.
kalau dekat rumah nak mandi air panas je.


Nadhif sampai mengigil2 pun tak nk naik..nak mandi lagi.


2 comments:

mela said...

bestnya bercuti. Gambar pun cun -cun la..clear.

ida khairani said...

bestnya...nk pergilah..adoii