Followers

Wednesday, August 15, 2012

Berkursus di Thistle Port Dickson

Bulan lepas firdaus ada kursus di Thistle Port Dickson selama 3 hari 2 malam...apalagi bebe dengan nadhif pun ikut sama menyibuk....kali nih bawa abah mertua sekali dah kebetulan ada kat rumah.
Masa dtg sini, bebe dgn firdaus datang berasingan....ye la cuti pun tinggal sikit jer takkan nak ambil sampai 3 hari...firdaus dtg dulu naik bas kursus...bb lepas kerja baru drive kesini ditemani si anak yg semakin lasak....nasib ada tok aki tolong melayan kerenah nadhif dlm kereta.

~smile.....pipi pun bercalar gara2 mencakar muka sendiri di nursery baru~ 
 
Firdaus duduk dgn abahnya...bebe dgn nadhif tumpang bilik ciksue yang masih single :)

~view dari pintu masuk bilik~

~bilik yg luas, katil pun besar boleh muat tidur 4 org nih..~

Pemandangan kat sini mmg cantik....selesa, bersih..sejuk mata memandang....kat sini swimming pool besar...kalau pandai berenang tuh mmg nikmat la....rugi pulak rasa bila time muda2 dulu tak nak belajar berenang...nanti nadhif dah besar sikit, nk hantar dia belajar berenang....nanti2 tak jadi cam mamanya.

~view dari tingkat 6~

~bilik2 yg mengadap swimming pool...bestkan....boleh cuci mata~

Sepanjang firdaus berkursus....aktiviti di pagi hari breakfast sampai tak larat nk makan.

~Nadhif suka betul dpt breakfast...duduk berjam2 pun dia okey jer...janji mulut dia berkunyah...habis bersepah meja lantai~

~ time nih dah lewat..org pun dah tak der...tenang sikit nk ambil makanan~

Lepas dah makan bawa nadhif berendam kat swimming pool....gambar tak ambil sebabnya tak cukup tangan...mana nk jaga nadhif, nk pegang kamera, nk jaga beg...layan sampai nadhif dah tak nk berendam baru naik bilik....belum sempat nk golek2...haaa nadhif dah terleleh kepenatan.

~nadhif nk promote sunblock dia~

Dekat Thistle nih ada Kidz Club...colourful tempat nih...budak2 suka arr...time nih tak der sapa pun..main la nadhif dgn tok aki.

~bila sorang2 nadhif pun tak tahu nak main~


~nadhif takut nk pijak bola, bergayut minta tok aki tolong dukungkan~

Walaupun bebe tak join kursus nih, tapi semua yg berkursus tuh kawan2 ofis gak...ptg tuh ada aktiviti beriadah...apalagi gi menyibuk gak la.

~zuljoey & suraya..sweet couple 2012~

Kursus Amalan Penyelenggaraan Yang Baik 
2 July 2012~4 July 2012
~peserta kursus..nih sebahagian jer...ada lagi yg dah ke laut~

Walaupun kampung halaman bebe dgn firdaus berhampiran laut....tapi dah berpuluh tahun tak mandi laut...tgk ombak pun takut...nih ciksue relaks jer main laut...almaklumlah org Port Dickson.


Kawasan pesisir pantai nih tak der org luar boleh dtg...area private Thistle...of course la terjaga....pasir pun bersih....sesuai nk main pasir....tapi nadhif takut la pulak bila tgk ombak....lepas tuh kaki tak nak kena pasir, geli...akhirnya main buai jer la.

~mama dgn abah dah senyum..nadhif la pulak masam~

Malamnya ada bbq...tapi nadhif tak ikut..tinggal dgn tok aki dekat bilik...firdaus dgn bebe jer join...makanan untuk bbq tak sesedap mana pun...bolehlah sekadar mengenyangkan perut....itu jer la aktiviti sepanjang menemani abah nadhif berkursus.

 ~ white board nih ada senarai kursus2 yg sedang berlangsung di sini~
 
~main lobby, time nih dah nak balik...bye2 Thistle~

Lepas nih ada lagi kursus yang belum sempat nak story...tak der masa nk update...minta2 ada kelapangan...almaklumlah, dah dalam mood raya :)

2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ehh...best nyer kat sini!bleh la cuba lepas ni..

SITI SURAYA said...

cit....sweet cple 2012 tu xley blah...half year jela...huhu...btw thanks dear..slamat ari raya