Followers

Wednesday, September 28, 2011

Bila sahabat lama datang beraya

Memandangkan hari ini adalah hari terakhir Syawal...maka ini adalah cerita terakhir untuk Hari Raya tahun nih...Syawal tahun nih masih belum ready utk buat open house besar-besaran...almaklumlah selalu masak untuk 2 org je.
Kebetulan hari 1 Malaysia yg lepas, Surie dgn Niza my bestfriend waktu belajar dekat Politeknik Jitra datang beraya...mmg dah bg tau awal nak datang jadi boleh lah mama Nadhif nih ready dgn menu..
Menunya tak la special mana...cukup untuk mengenyangkan perut....Mee Kuah Udang Penang....cewaahhh...Mmg kalut gak dgn si pengacau yg sentiasa perlukan perhatian...tgklah aksi senyumnya yg telah melambatkan kerja-kerja mamanya di dapur.


Nih la juadahnya...tersusun elok je hasil kerja tangan abahnya nadhif...tetamu janji lepas solat jumaat sampai...apalagi bertungkus lumus sebelum kul 3 ptg dah siap.








Lepas makan2..sembang2...sesi berphotoshoot pulak.
Maintain je si Surie dgn Niza...yang tgh nih je gemuksss.


Sekejap je masa berlalu..dari alam belajar sekarang dah alam berumahtangga pulak..masing2 dah busy dgn komitmen masing2.
Nadhif diapit puteri2.


Nih suami Niza dan anaknya yg masih malu2...melepak kat lantai je la...almaklumlah rumah pun sempit..sofa pun ada satu je...jenuh berebut..hahaha


Qistina.


Bergambar diatas lantai beramai2...nanti kita buat makan2 lagi yea.


5 comments:

Qhaifa Nur said...

tahniah dapat jumpa member2 lama..

Ibu Ayra said...

sronok kan bb bila jumpa kwn2 lama...sure tak cukup masa punya bersembang...maklumlah, byk benda nak ceta...suri n niza nampak maintain ja...

fiyyhadi said...

A'ah best sgt dpt jumpa camnie, tu la sibuk sgt sampaikan 1tmpt keje pun xpernah jumpa.. Rose, yerla maintain..:p

Hidayu Yusof said...

Bestnya ble bercerita pengalaman mcm ni...;)Maklumlah, keseronokan tak terkate ble dpt bertemu shbat2 lame...Alhamdulillah..;)

ratusiput said...

cantik alas pinggan tu polkadot sweet je... :) sama la ratu sofa umah ade satu je.time raye sian tetamu dok bawah tp nk tambah sofa mmg takla sbb dah pack...kang takble jalan lak kalau penuh ngan kerusi :)