Followers

Friday, October 3, 2014

Weekend_OU

Hi uolls,

Tetiba hari nih mood nak update blog...kalau x der mood tuh tunggu la berbulan2 tak update langsungkan...saja jer nk update citer pasal anak2...dah lama x story mory :)

Last weekend saja menghabiskan masa dekat One Utama...kebetulan tengahari tu gi kenduri ofismate dekat Jalan Ampang...dah alang-alang awal lagi nak balik rumah...kita window shopping......lagipun dah lama x bawa Nadhif dgn Nufa jenjalan. Nadhif bila cuti jer sekolah dah pandai ajak...mama, nak p jalan-jalan...amboi kecik2 dah selera nk enjoys!

~ Nadhif tak habis-habis mengacau Nufa~

Nufa dah boleh jalan..Alhamdullillah setahun sebulan dah boleh jalan dengan jayanya...lambat sikit dari Nadhif...Nadhif boleh jalan dengan jayanya pada hari birthday dia setahun...time tu tok dgn tokwan rajin praktis dia jenjalan.

~ cik minah nih dah pandai berebut barang dengan abg dia~

Nufa nih boleh dipuji bila bawa dia gi shopping complex...baik jer duduk dalam stroller tuh...tak kisah pun kalau lama-lama...janji bg la dia minum susu, minum air, makan biskut ke...yg sibuk si Nadhif nih...bila tgk barang je nak beli, bila masuk je kedai nk beli...aduh tension...ingat mak pak dia beli barang guna air liur kot...nadhif nadhif...hobi dia membeli sungguh...bila balik rumah jer main ler sekali dua.

~pinjam ToysRus punya~

Abaikan lah yer baju besar yang Nufa pakai tuh...dia pinjam baju Nadhif...masuk baby room, elok2 dah buka pampers boleh pulak kecing....habis gaun, kasut etc....baju Nadhif tuh baru beli kat aeon...selamat lah Nufa rasmi dulu.

Lepas pusing-pusing OU tanpa arah tujuan, gi pulak IKEA...nk beli frame gambar Nadhif dah pecah...mamanya rajin sangat mengelap sampai terpelanting ke lantai...Nadhif pulak tak habis2 dok soal mana gi gambar nana....masuk IKEA terus turun bahagian bawah mmg tuju terus area frame gambar....sebab dah tak larat dengan nk cepat balik, akhirnya bila sampai rumah tgk2 frame tuh kecik dr size asal...aduhhh kan dah buat kerja sia2....tak betul2 tgk td...mm lambat pulak la nk gi IKEA.

Dinner kitaorg kat Restoran Murni SS2...org tak payah cakap la kan...ramai giler...pelanggan terdiri dari pelbagai kaum...sederet kaki lima kedai tuh penuh jer dgn org....sanggup makan dalam gelap tepi longkang...termasuk la kitaorg...gambar pun x sempat nk snap....tempat tak selesa kena makan cepat2 pastu chaw...nak cakap sedap sgt tu tak ler...cuma berbagai menu dia, kuantiti byk, service sgtlah cepat dgn air dia gelas besar pastu mcm2 jenis sampai pening nk order yg mana satu :)

Ok nanti sambung lagi yer...nk buat keja lain pulak...yeahhh ptg nih nak balik Penang....
Selamat Hari Raya Aidiladha semua :)

Ooopss hari nih birthday i....3 Oktober 2014..terima kasih pada semua yg wish...dah bertambah usia hari nih...semoga segala yang dihajati dapat dicapai dan diberkati....semoga Allah panjangkan usia, murahkan rezeki, diberi kebahagiaan dan dipermudahkan segala urusanku....doakan semoga menjadi umat Allah SWT yg solehah...amin.

 

1 comment:

aishah nin said...

Happy belated birthday kak :)